Home » Artikelen » Zomerkamp

Zomerkamp

Onze zusterorganisaties in België, de Actief Linkse Studenten, Campagne ROSA en LSP organiseren begin deze zomer naar jaarlijkse traditie een zomerkamp. De corona-crisis heeft een grote politieke impact gehad. Velen werden zich bewust dat het systeem aan de basis ligt van deze crisis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een kamp om te ontspannen na de periode van beperkt sociaal contact en om elkaar (coronaproof) te ontmoeten, maar ook en vooral om te discussiëren over hoe we de strijd verder kunnen uitbouwen. Als we dit systeem willen bestrijden, is het noodzakelijk om te begrijpen hoe het werkt! Dit is dé gelegenheid om te leren over veel onderwerpen en om al je vragen te stellen over het marxisme, terwijl je geniet van de zon. In 2020 organiseerden we reeds een coronaproof zomerkamp met gescheiden bubbels en de nodige voorzorgsmaatregelen. Ook dit jaar zullen we alle geldende regels strikt naleven.

De corona-crisis toonde meer dan ooit aan dat dit systeem faalt. Door jarenlange bezuinigingen kreunden verschillende sectoren onder een tekort aan middelen en personeel. Ook voor de sociale gevolgen van de harde lockdownmaatregelen kwamen er heel weinig antwoorden. Wachtlijsten kennen ongeziene proporties, huishoudelijke drama’s vermenigvuldigen zich, mensen in nood worden onzichtbaar, jongeren worden een sociaal leven ontnomen …  Er werden bitter weinig middelen geïnvesteerd in het creëren van veilige omstandigheden om iedereen toch een sociaal, cultureel en sportief leven in de buitenlucht te bieden.

Maar er was ook protest, ook in Nederland: van Black Lives Matter in 2020, tot spontane demonstraties in april 2021 van jonge vrouwen tegen seksisme, en de laatste periode grote demonstraties tegen de afslachting van de Palestijnen in Gaza.

Het zomerkamp biedt de mogelijkheid om te bediscussiëren wat de uitgangspunten zijn van een revolutionaire antikapitalistische en socialistische organisatie. Wij willen de wereld veranderen, maar dat gaat niet zonder de problemen te analyseren en nog minder zonder alternatief. Ons zomerkamp geeft de instrumenten, argumenten en motivatie om het volgende jaar opnieuw de strijd aan te gaan!

Het kamp vindt plaats van vrijdagavond 2 juli tot donderdagmiddag 8 juli.

Iedereen is welkom: scholieren, studenten, werkenden, gepensioneerden … Het is mogelijk één of enkele dagen te komen – voor werkenden voorzien we een speciaal programma in het weekend – maar uiteraard is iedereen uitgenodigd voor het volledige kamp. Er is mogelijkheid om te kamperen of om te overnachten in één van de slaapzalen. Tijdens het weekend worden babysit en kinderanimatie voorzien.

Bekijk het Facebook event

Schrijf je hier in

 

Voor deelnemers uit Nederland blijft de voorverkoopkorting gelden. Stort op BE86 5230 8092 4650 van LSP/PSL met vermelding ‘Zomerkamp 2021’plus je naam.

Print Friendly, PDF & Email
Scroll To Top