Home » Artikelen » Actie tegen rechtse terugroeppoging socialistisch gemeenteraadslid Seattle Kshama Sawant

Actie tegen rechtse terugroeppoging socialistisch gemeenteraadslid Seattle Kshama Sawant

Op 7 januari zal het Hooggerechtshof van de staat Washington beslissen of de ongegronde, rechtse terugroepactie tegen het socialistische gemeenteraadslid van Seattle, Kshama Sawant, toestemming zal krijgen om handtekeningen te verzamelen om dit in stemming te brengen.

Grote bedrijven en politiek rechts zijn woedend over de impact van socialistische politiek en sociale bewegingen in Seattle en het inspirerende voorbeeld dat het heeft gegeven aan werkende mensen over de hele wereld. Ze proberen nu de rechtbanken en hun diepe zakken te gebruiken om de herverkiezing van de socialistische raadslid Kshama Sawant in 2019 en de historische overwinningen die ze heeft aangevoerd, teniet te doen: de Amazon-belasting, het minimumloon van $ 15, het eerste verbod op het gebruik van chemische wapens tegen demonstranten en historische wetten voor huurdersrechten, zoals het verbod op winteruitzettingen. Net als bij de politie onder het kapitalisme, weten we dat werkende mensen en onderdrukte gemeenschappen voor gerechtigheid niet op de rechtbanken kunnen vertrouwen.

Van Attica Scott in Kentucky tot Jeremy Corbyn in het VK tot de aanval op Kshama Sawant in Seattle – we zien dat progressieve en socialistische leiders het doelwit zijn van hun inzet voor de strijd voor werkende mensen en tegen racisme, seksisme en economische ongelijkheid. Terwijl het mondiale kapitalisme de diepste crisis in een eeuw ingaat en de COVID-crisis blijft woeden, haasten gevestigde politici en CEO’s zich om hun winsten te beschermen ten koste van de arbeidersklasse en onderdrukte mensen. Ze hopen strijders zoals Sawant die hen in de weg staan ​​het zwijgen op te leggen.

Het is geen toeval dat deze terugroepactie tegen raadslid Sawant expliciet haar steun voor de Black Lives Matter-beweging en de Amazon Tax citeert in de artikelen van de terugroepactie, terwijl ze ook talloze valse beweringen doet dat ze de wet heeft overtreden. Helaas zal Kshama, dankzij de inherent ondemocratische terugroepingsprocedures in de staat Washington, nooit de kans krijgen om zichzelf voor de rechtbank te verdedigen tegen deze valse beschuldigingen. We kunnen het ons niet veroorloven om toe te kijken terwijl een van de meest effectieve leiders voor werkende mensen in de natie ondemocratisch en oneerlijk uit zijn ambt wordt gedreven door een antisocialistische campagne gesteund door het Amerikaanse kapitalisme.

Print Friendly, PDF & Email
Scroll To Top