Home » Artikelen » Een gesprek met een Russische socialist op 15 mei in Rotterdam

Een gesprek met een Russische socialist op 15 mei in Rotterdam

De inval van Rusland in Oekraïne ging als een schokgolf door de wereld. Door de aanhoudende oorlog werden al miljoenen Oekraïners gedwongen om te vluchten en te vechten, terwijl er duizenden sneuvelden. Ondanks de repressie kwamen er in Rusland duizenden op straat tegen de oorlog. Meer dan 10.000 Russen werden al gearresteerd voor hun verzet tegen de oorlog. Overal in de wereld waren er spontane acties tegen de oorlog, in Amsterdam verzamelden er op 27.02 meer dan tienduizend mensen op een actie tegen de oorlog.

Hoe langer de oorlog duurt hoe meer verhalen ons bereiken van oorlogsmisdaden, burgerslachtoffers, seksueel geweld als oorlogswapen, etc. Het feit dat de inval voor het Russische regime niet volgens plan verloopt, zorgt ervoor dat ze op steeds zwaarder geweld overschakelen. Net als elke oorlog, brengt dit conflict enkel maar miserie voort.

Het is duidelijk dat deze oorlog moet stoppen, maar de sancties en wapenleveringen uit het “Westen” hebben enkel maar voor escalatie gezorgd. Hoe kunnen we deze oorlog effectief stoppen?
Om een antwoord op deze vraag te zoeken nodigen Socialistisch Alternatief en Actief Linkse Studenten een socialistische activist uit Rusland uit. We bespreken samen hoe we ons kunnen verzetten tegen deze oorlog. Er zal tijd zijn om vragen te stellen of zelf ideeën, of opmerkingen te delen.

We gaan van start op 15 mei  om 16:00 uur te Gaffelstraat 61b Rotterdam (Socialisten 010), kom om mee te discussiëren en nodig gerust vrienden uit!

Klik hier voor het Facebook evenement

Print Friendly, PDF & Email
Scroll To Top