Op zoek naar verklaringen voor de crisis van dit systeem en ideeën om in actie om te zetten ? Dan is deze conferentie iets voor jou ! >> Hier het herwerkte programma voor een videoconferentie ; een namiddag vol ideeën en discussie via de Zoom videochatapplicatie.

Ben je ook kwaad over de besparingspolitiek, het gebrek aan middelen in de gezondheidszorg, in de openbare en sociale diensten en de catastrofale impact daarvan op de huidige gezondheidscrisis? Eerste minister Sophie Wilmès sprak in 2016 nog over ‘overcapaciteit’ in de ziekenhuizen (1). Vandaag dreigt het gebrek aan ziekenhuisbedden levens te gaan kosten… Als de omvang van deze crisis te voorkomen was, waarom draait niet-essentiële productie dan verder terwijl daar onvoldoende beschermingsmiddelen worden geboden? Wie beslist en wie zal deze crisis betalen ? Ben je ook boos over het gebrek aan actie van traditionele politici? Ze negeren gewoon de enorme klimaatbeweging! Word je ook kwaad wanneer je ziet hoe rechtse populisten racisme, seksisme, LGBTQI+fobie zaaien? Waarom lijkt het alsof oorlog en armoede onvermijdelijk zijn?

De socialistisch-feministische Campagne ROSA (Reageer tegen Onderdrukking, Seksisme en Asociaal beleid) en de antikapitalistische jongerenorganisatie Actief Linkse Studenten & Scholieren (ALS) slaan de handen ineen voor een unieke conferentie op zaterdag 28 maart.

Op deze conferentie willen we onze antwoorden op deze vragen uiteenzetten en verder uitwerken. Want net als jij, willen wij vechten tegen ongelijkheid, oorlog, discriminatie en de vernietiging van onze planeet en van de mensen en dieren die erop leven. Maar om dat te doen, moeten we proberen te begrijpen waar het vandaan komt.

Het kapitalisme moet op de schop. De machthebbers in het huidige systeem, de kapitalisten en hun politieke vertegenwoordigers, zullen nooit aanvaarden dat hun rijkdom wordt opgeëist om in de behoeften van de volledige bevolking te voorzien. Het is om de winsten te garanderen dat de bevolking budgetaire beperkingen opgelegd krijgt en dat gezondheids- en milieurampen steeds vaker voorkomen.

Op 28 maart zullen een reeks sprekers uit binnen- en buitenland het hebben over revolutionaire bewegingen van over de hele wereld en ons antwoord op de huidige crisis. Het zullen geen academische discussies zijn, maar een uitwisselen van ervaringen en ideeën om de strijd zo doeltreffend mogelijk te kunnen voeren.

Namiddag van discussie en debat met onder andere :

> SUZANNE WRACK, feministe en sportjournaliste bij THE GUARDIAN,
> ALEXANDRA ALEKSEEVA (Rusland), coördinator van SocFemAlt (СоцФем Альтернатива), tegen huiselijk geweld en voor lgbtqi+ mensen

> Weiger jij ook de logica van het systeem? Wil jij ook actief meebouwen aan strijdbewegingen en de wereld veranderen?

>> Mis dan zeker onze conferentie niet!

PRAKTISCH:

Zaterdag 28 maart van 14u tot 17u (verbinding vanaf 13u30 met Zoom)
Via een videoconferentie (meer informatie volgt binnenkort)
Een vrije bijdrage is welkom
rekeningnummer van ROSA : BE54 5230 8095 8497 (vrije mededeling: Steun
28-3)
Meer info: contact@campagnerosa.be – Facebook