Home » Artikelen » Corona-explosie: opnieuw faalt het kabinet totaal

Corona-explosie: opnieuw faalt het kabinet totaal

Op 24 juni kondigde het demissionaire kabinet vergaande versoepelingen van de corona maatregelen aan. Bijna alles mocht weer. Binnen een week explodeerde het aantal besmettingen van 500 besmettingen per dag naar 10.000, de snelste groei ooit sinds de pandemie ontstond. Nu zitten wij weer met de gebakken peren. Het is nu afwachten wat de gevolgen zullen zijn voor ziekenhuis- en IC-opnames en sterftegevallen. En hoeveel mensen ernstige, langdurige complicaties op zullen lopen. Opnieuw heeft de regering zijn totale onvermogen getoond.

Kort artikel door Barbara Veger 

Je hoefde geen genie te zijn om te voorspellen dat het mis zou gaan. Een groot deel van de bevolking is nog niet, of nog niet volledig gevaccineerd. Het waren ook vooral niet-gevaccineerden (84%) die de afgelopen weken besmet raakten. Als je de horeca weer volledig opengooit en tegelijkertijd de mondkapjesplicht afschaft, dan geef je een volstrekt fout signaal af dat alles weer kan zonder risico. Bovendien waren we door het huishouden van de delta variant in het Verenigd Koninkrijk ervoor gewaarschuwd dat deze mutatie ook in Nederland heel snel kon oprukken.

Nu maken Rutte en De Jonge excuses, maar wat kopen we daarvoor? Ze wilden blijkbaar wat aan steun proberen te winnen door mensen de wortel voor te houden dat ze op vakantie konden. Maar nu is dat in hun gezicht ontploft.  Het vertrouwen van gewone werkende mensen en jongeren in deze regering is tot een dieptepunt gedaald, en terecht. Overigens waren het niet alleen de regeringspartijen die totaal gefaald hebben (en niet voor de eerste keer). Wilders en Forum voor Democratie vonden de versoepelingen van 24 juni nog niet ver genoeg gaan.

We kunnen niet op de  rechtse politici en de multinationals vertrouwen. We zullen moeten vechten voor democratische controle vanuit de werkenden, zowel voor de juiste beschermingsmaatregelen op de werkvloer en in de scholen als voor een efficiënte vaccinatieplanning, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Daarvoor is het noodzakelijk de farmaceutische industrie in publieke handen te brengen en onder beheer van de werkenden.

Print Friendly, PDF & Email
Scroll To Top