Home » Artikelen » SA Nr 16, verkiezingsuitgave

SA Nr 16, verkiezingsuitgave

Socialistisch Alternatief Nr. 16 is een speciale verkiezingsuitgave. Drie leden van Socialistisch Alternatief ISA Nederland doen mee met de gemeenteraadsverkiezingen in maart. In Rotterdam staan Peter den Haan en Barbara Veger op de lijst van Socialisten 010 en in Amsterdam is Gerbrand Visser op de lijst voor Democratisch Socialisten Amsterdam (DSA). Socialistisch Alternatief roept alle werkenden in de steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht om te stemmen op de nieuwe socialistische partijen. 

Het is lang geleden dat echte socialistische partijen meedoen met de verkiezingen. We praten dan over linkse partijen die niet vast zitten in sociaaldemocratische opvattingen en willen breken met het kapitalisme, de monarchie, de NAVO en het imperialisme. Socialisten 010 in Rotterdam, Democratisch Socialisten Amsterdam en Socialisten Utrecht zijn ontstaan uit de geroyeerde linkse vleugel van de SP, die nu vervallen is tot een sociaaldemocratische partij met nationalistische karakteristieken.

SA Nummer 16 is nu beschikbaar via deze website. We vragen hiervoor een vrije bijdrage met een steunprijs van twee euro. Die mag je overmaken op NL04INGB0002079240 t.n.v. Stichting Offensief te Amsterdam onder vermelding van ”krant”. Stuur ook je e-mail adres en je ontvangt een PDF bestand van nummer 14. Je ondersteunt hiermee de opbouw van een socialistisch alternatief in Nederland. Dit is zeker nodig in tijden waarin de media alleen de visie van de kapitalistenklasse ondersteunt. Kranten in Nederland verdedigen allemaal het kapitalistische systeem, ook de Volkskrant is geen socialistische krant.

Print Friendly, PDF & Email
Scroll To Top