Home » Artikelen » Fridays For Future – 23 september in Arnhem

Fridays For Future – 23 september in Arnhem

Op 23 september komen scholieren en studenten uit het hele land bij elkaar om te demonsteren voor het klimaat. Wereldwijd namen sinds 2018 honderdduizenden jongeren deel aan klimaatprotesten georganiseerd door Fridays For Future. Belangrijk eis bij dit protest is SYSTEM CHANGE, NOT CLIMATE CHANGE. Dat houdt in dat er systeem verandering moet komen in plaats van klimaat verandering.

Deze leus is goed, wij stellen echter dat systeem verandering niet mogelijk is binnen het bestaande kapitalistische systeem. Socialistisch Alternatief in Nederland en Internationaal Socialistisch Alternatief wereldwijd, pleiten daarom voor het socialisme als alternatief op het kapitalisme. Door aanwezig te zijn willen we de jeugd ondersteunen en aanmoedigen om verder te denken. Want de jeugd heeft de toekomst en de toekomst is het socialisme.

23 September, 16.00, Park Sonsbeek, Arnhem

Dit jaar zal de demonstratie voor het klimaat plaats vinden in Arnhem. Socialistisch Alternatief zal opnieuw aanwezig zijn om een socialistisch alternatief te bieden. De video is van vorig jaar, toen ISA Nederland ook aanwezig was bij de demonstratie voor het klimaat.

 

Print Friendly, PDF & Email
Scroll To Top