Home » Artikelen » Overzicht van het klimaatprotest in Arnhem

Overzicht van het klimaatprotest in Arnhem

Op vrijdag 23 september was het landelijke klimaatprotest, georganiseerd door Fridays for Future. Dit keer was het klimaatprotest in Arnhem. Ongeveer 200 jongeren waren gekomen om te pleiten tegen klimaatverandering en voor systeemverandering. Socialistisch Alternatief, de Nederlandse sectie van Internationaal Socialistisch Alternatief was de enigste socialistische groep die zichtbaar aanwezig was, PvdA en SP lieten zich niet zien! De opkomst was behoorlijk sober te noemen, zeker omdat Fridays for Future in 2021 nog 10.000 jongeren op de been kreeg in Rotterdam.

Arnhem is natuurlijk niet het westen. De hoofdstad van Gelderland is minder bekend en staat wat verder af van grote steden zoals Rotterdam. Toch had Fridays for Future meer moeite kunnen doen. Ze hadden jongeren kunnen mobiliseren net zoals ze in 2021 deden. Hun onvermogen om dit te doen bewijst dat protestorganisaties vaak kunnen vergaan, als de dynamiek verdwijnt. Socialistisch Alternatief pleit daarom duidelijk voor socialistische veranderingen. Dat is waarom wij ook zeggen:

Alleen een breuk met het kapitalisme in een wereld waar productie en investeringen democratisch worden gepland voor het leven en de veiligheid van de meerderheid, kan een einde maken aan vervuiling en de klimaatcrisis!

Print Friendly, PDF & Email
Scroll To Top