Home » Geen categorie » Onze kameraad Theo Hartoghs overleden

Onze kameraad Theo Hartoghs overleden

Op 15 januari is onze kameraad Theo Hartoghs op 67-jarige leeftijd overleden na een moedige strijd tegen ziekte. Het is alsof hij het erom gedaan heeft dat zijn overlijden samenvalt met de 100ste verjaardag van de dood van Rosa Luxemburg en Karl Liebknecht. Vlak voor zijn overlijden brachten zijn kinderen hem nog naar Kamp Amersfoort waar hij onder meer hulde bracht aan de daar in 1942 geëxecuteerde leiding van het MLL-Front (Marx-Lenin-Luxemburg), waaronder Sneevliet.

Een jaar of drie geleden werd Theo lid van Socialistisch Alternatief. We maakten kennis met een gedreven, rechtlijnige en directe revolutionair met een groot hart en een working class instinct gebaseerd op een lange traditie (als afstammeling van mijnwerkers).

Volgend citaat van Rosa Luxemburg past wonderwel bij de levensgenieter die Theo was: “Mens zijn betekent je hele leven in ‘de weegschaal van het lot’ gooien, maar tegelijk evengoed dat je kan genieten van elke zonnige dag en elke mooie wolk.”

Op vrijdag 11 januari stuurde hij één van onze kameraden dit bericht: “Ik wil nog zo veel, maar het lichaam is moe.” We zullen Theo missen. RIP kameraad, je strijd gaat door!

Print Friendly, PDF & Email
Scroll To Top