Home » Artikelen » Antiracisme » FvD jeugd tolereert extreemrechts

FvD jeugd tolereert extreemrechts

Thierry Baudet zit in het nauw. Nadat opnieuw duidelijk werd dat zijn ”Jongerenorganisatie Forum voor Democratie” extreemrechtse opvattingen tolereert intern, is het ‘’Forum voor Democratie’’ (FvD) in een diepe crisis belandt. De façade van een nationaal-conservatieve partij met populistische wortels is volledig in elkaar gestort. Baudet zelf is niet onschuldig. Al tijdens de ophef rond Yernaz Ramataursing in 2017, weigerde de FvD Leider om diens uitspraken te veroordelen. Ramataursing  koppelde intelligentie aan ras en uitspraken over homoseksualiteit. Zo zouden de Europese volkeren door acceptatie van homoseks steeds dommer worden, aldus Ramataursing.

Een artikel door Jorein Versteege

Ook vond Yernaz Ramataursing dat Surinaamse mensen dommer waren door hun donkere huidskleur. Zowel Thierry Baudet als Theo Hiddema namen geen afstand van deze racistische opvattingen, omdat ze die delen met Ramataursing. Een jaar later in 2018, maakte de FvD leider bekend dat Nederland over vijftig jaar een soort Egyptische dictatuur zou voorstellen. In werkelijkheid is de dictatoriale stijl van Abdul Fatah al-Sisi precies wat Thierry Baudet steunt. We zien dit voor Baudet’s loof voor Viktor Orban van Hongarije. Ook de afkeer van LGBTQI rechten deelt de FvD leider met autoritaire figuren zoals Orban en al-Sisi. Ondanks dat veel Nederlanders met een LGBTQI achtergrond op FvD willen stemmen, stemt de partij juist tegen elke motie om hun rechten te garanderen. Baudet is net als Viktor Orban en Abdul Fatah al-Sisi geen voorstander van de LGBTQI gemeenschap.

De jeugdorganisatie van FvD heet: ”Jongerenorganisatie Forum voor Democratie”. Met ongeveer 4000 leden in 2017 is JFVD één van de grootste politieke jongeren organisaties. Maar wat voor jongeren JFVD aantrekt is nu wel duidelijk geworden. Interne communicatie tussen JFVD leden toont aan dat extreemrechtse opvattingen heel acceptabel zijn. Freek Jansen (de voorzitter van JFVD) bagatelliseert de Holocaust en is heel goed te spreken over het economische systeem van Nazi Duitsland, dat vooral de kapitalistenklasse heel goed uitkwam. Door een verbod op vakbonden konden Duitse kapitalisten heel makkelijk arbeiders uitbuiten, wat ze onder Hitler maar al te graag deden.

Homofobie, antisemitisme, rassenhaat en verheerlijking van fascisten is wat we terug vinden bij ”Jongerenorganisatie Forum voor Democratie”. Een 23 jarige regionale coördinator voor FvD in Zuid-Holland beweert dat Joden internationale pedonetwerken hebben en vrouwen massaal de pornografie in helpen. Ook plaatste deze coördinator een link naar het SS (Schutzstaffel) motto: Meine Ehre heisst Treue. Een organisator voor het JFVD zomerkamp was als kamp lid vorig jaar nog opgevallen, omdat hij hoorbare SS muziek afspeelde. Dat soort mensen zette Thierry Baudet op leidinggevende functies. Gezien het feit dat de FvD Leider graag met extreemrechtse figuren optrekt zegt genoeg. Baudet bood zijn academisch werk aan Jean-Marie Le Pen aan.

Le Pen was de leider van het extreemrechtse Franse: Front National. Hij  steunde de wrede Franse koloniale oorlog in Algerije en stichtte anticommunistische knokploegen om linkse Fransen in elkaar te slaan. Le Pen ontkent dat de Holocaust een misdaad was en heeft zijn sympathie voor het neofascisme nooit ontkent. Ook Phillip de Winter van het Vlaams Belang wou Baudet uitnodigen in Nederland. Diens racistische opvattingen moesten in Nederland verspreidt worden. Phillip de Winter van Vlaams Belang gaf in het Belgische parlement de Hitler groet en bezocht de graven van Vlaamse SS soldaten om ze te herdenken. Dat waren mannen die voor Hitler dood en verderf zaaide.

Iem al Biyati staat bekend om haar homovijandige opvattingen binnen JFVD. Ze volgde het (immers gesloten) extreemrechtse Intragram account: ”FryslanSaksisch”. Hierop werden foto’s geplaatst van Nazi voorwerpen. Bij een foto van het racistische boek: Der Untermensch, werd bijvoorbeeld geschreven dat het een eer was om dit ‘’meesterwerk’’ te hebben gezien. Iem al Biyati verheerlijkte de extreemrechtse terrorist die in het Nieuw-Zeelandse Christchurch 51 mensen vermoordde, door zijn muziek te plaatsen. Ook was ze niet vies om via JFVD Whatsapp groepen homohaat te verspreiden. Deze student werkt op het FvD partijkantoor en haar extreemrechtse opvattingen werden gewoon getolereerd. Natuurlijk ontkent ze nu alles, maar haar verleden is meer dan duidelijk.

Thierry Baudet verspreidt het racisme door openlijk jonge Nederlanders aan te zetten om kolonialisme en imperialisme (VOC tijd) te zien als iets waar ze trots op kunnen zijn. Moslims horen niet bij het Nederland van Baudet. Derde generatie moslimjongeren zijn volgens Baudet nog steeds buitenlanders, ook al zijn hun ouders hier in Nederland geboren. Dat het conservatisme onder Moslims toeneemt door de stijgende discriminatie en stigmatisatie wakkert FvD juist aan. Door racistische jongeren een plek te geven wil Baudet een sterke extreemrechtse kracht worden, volgens het model van Front National in Frankrijk. Probleem voor hem is nu dat het racistische  gedachtegoed van JFVD bloot is gesteld. Dat was niet de bedoeling geweest. Alles moest democratisch en braaf burgerlijk lijken aan de voorkant.

De zionistische lobby die FvD steunen omdat het pro-Israël is, kan nu niet anders dan veel kritiek geven op het feit dat antisemitische opvattingen getolereerd worden binnen ‘’Forum voor Democratie’’. Het is juist ironisch dat zionisten zoals Thierry Baudet steeds beweren dat politiek links het antisemitisme steunt door onze solidariteit met de Palestijnen. We weten nu dat Jodenhaat binnen FvD bestaat. Natuurlijk mocht de buitenwereld dit feitje niet weten. Aan de buitenkant moest FvD een pro-Israëlische partij voorstellen, zeker omdat Baudet het Trump plan steunde om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël.

Aan de buitenkant presenteert FvD zich al een brave burgerlijke partij. Een nationaal-conservatieve partij met populistische opvattingen. Maar achter de schermen steunt Thierry Baudet extreemrechtse opvattingen. Opvattingen die hij deelt met types zoals Phillip de Winter en Jean-Marie Le Pen. Nu is het crisis in het ‘’Forum voor Democratie’’. De top van de partij wil Baudet weg, maar Den Leider laat zich niet wegslaan. Baudet is bereid om Leider te blijven ook al splitst hij daarmee zijn partij op. 43.000 mensen zijn anno eind 2020 lid van FvD. Het is maar de vraag hoeveel in 2021 nog lid willen blijven van een partij wiens jongeren openlijk homofobie, antisemitisme en moslimhaat verspreiden. FvD leiders wisten hiervan, Baudet wist ervan. ‘’Wir haben nicht gewusst’’ roept hij nu, maar ook dat is een PR stunt.

Ook al implodeert FvD maakt dat geen einde aan het neofascisme. Er is in Nederland voedingsbodem voor de opvattingen van Thierry Baudet. De schuld hiervan ligt voornamelijk bij de weigering van politiek links om een socialistisch alternatief neer te zetten. Van de PvdA en GroenLinks kunnen we dat niet verwachten. Dat zijn volledige kapitalistische partijen. De recente crisis in de SP laat zien dat politiek links in Nederland niet verder wil kijken dan de bestaande machtsstructuren. Hierdoor zoeken werkende mensen naar een alternatief en als een Pim Fortuyn, Geert Wilders of Thierry Baudet beweert voor hun op te komen, dan trekt dat stemmers. De taak van socialisten is om te pleiten voor een socialistisch alternatief en het verzet te organiseren tegen extreemrechts.

Print Friendly, PDF & Email
Scroll To Top