Home » Artikelen » Hier moeten we echt BOOS om worden!

Hier moeten we echt BOOS om worden!

Sywert van Lienden speelde een slim spel en verrijkte zich met miljoenen van de Nederlandse staat. Dit geld had hij niet in zijn eigen zak mogen stekken. Het was de bedoeling dat de overheid via de none-profit organisatie van Sywert van Lienden mondkapjes zou kopen. Echter de (ex)CDA’er deed de deal onder de (Engelstalige naam) van zijn none-profit bedrijf en dat blijkt een BV te zijn, een commerciële onderneming. De mondkapjes bleken niet goed en mochten niet gebruikt worden, toch wisten Sywert van Lienden en zijn twee ”zakenpartners” miljoenen veilig te stellen. Van Lieden kreeg zeker vijf miljoen euro belastinggeld op zijn bankrekening. 

Het You-Tube programma BOOS van Tim Hoffman ging verhaal halen bij Sywert van Lienden en zijn twee vrienden. Natuurlijk deden die alles om vragen te ontwijken waardoor hun schuld des te duidelijker is. De grote boosdoener is echter ook de kapitalistische overheid. Die was zo wanhopig in het begin van de Covid-19 crisis dat men niet omkeek naar hebzuchtige kapitalisten zoals Sywert van Lienden. Men keek niet naar de kleine lettertjes in het contract, dan had men bij de overheid kunnen zien dat de deal gedaan werd met een commercieel bedrijf. Ook al heeft van Lienden natuurlijk de overheid en alle belastingbetalers misleidt.

Daarom kunnen we niet vertrouwen op deze overheid, of elke overheid in dienst van het kapitalisme. Of Sywert van Lienden ooit veroordeeld gaat worden is maar de vraag. Het systeem werkt in het voordeel van kapitalisten zoals hij. In ieder geval is Sywert van Lienden miljoenen euro’s aan belastinggeld rijker en WIJ armer!

Print Friendly, PDF & Email
Scroll To Top