Home » Artikelen » Amazon dwong arbeiders om in pakhuis te blijven tijdens tornado

Amazon dwong arbeiders om in pakhuis te blijven tijdens tornado

De online gigant Amazon dwong zijn arbeiders om in het pakhuis te blijven, terwijl een gevaarlijke tornado het gebouw vernietigde. Dit is nu bekend geworden, dat arbeiders in de Staat Illinois moedwillig gestorven zijn, omdat ze niet mochten vluchten  van hun ”werkgever” Amazon. Arbeiders die bij deze online gigant werken klagen al jaren over slecht arbeidsvoorzieningen. Het bedrijf is rijker dan menige landen, maar gelooft niet in arbeidersrechten, laat staan eerlijke lonen en goede arbeidsvoorwaarden. 

Amazon is tegen vakbonden en dreigt voortdurend met ontslag als arbeiders iets doen wat de totalitaire managers van het bedrijf niet leuk vinden. De arbeiders van het pakhuis in Illinois kregen te horen dat ze niet mochten vluchten, zelfs toen de wind enorm hard tegen de zwakke muren sloeg. Uiteindelijk zijn acht arbeiders gestorven toen het pakhuis de winddruk niet meer aankon en instortte. Daarom eisten revolutionair socialisten ook de nationalisatie van bedrijven zoals Amazon, die de online markt beheersen.

Om arbeiders te beschermen hebben ze in eerste plaats vakbondsrechten nodig, een minimumloon van 15 dollar (14 euro) per uur. De acht slachtoffers zijn gestoven op het altaar van het kapitalisme, vermoord door Amazon en hun totalitaire bedrijfscultuur.

 

Print Friendly, PDF & Email
Scroll To Top