Home » Artikelen » Wereld Economisch Forum gaat niets oplossen

Wereld Economisch Forum gaat niets oplossen

Het Wereld Economisch Forum wordt opnieuw gehouden in het Zwitserse; Davos. Onder genot van luxe praten de kapitalistische leiders van de wereld over problemen, die hun meesters niet wensen op te lossen. Hoewel onze elite zal praten, zullen er (opnieuw) geen oplossen gebracht worden. Want de voedsel en energie crisissen zijn het resultaat van kapitalistische hebzucht waardoor mens, dier en natuur lijden. Greta Thunberg had al eens gezegd dat men in Davos alleen maar praat, de bekende; ‘’blah, blah, blah’’ uitspraak.

De 3000 personen die bij elkaar komen zijn voornamelijk leden van de kapitalistische elite. Elitaire wereldleiders, hebzuchtige directeuren van de allergrootste bedrijven en kopstukken uit de wetenschap en cultuur zullen praten, maar geen besluiten nemen. Dat is precies de aard van het WEF, praten onder genot van luxe ver weg van de ellende die de werkende klasse dagelijks beleeft. De 3000 leden van het WEF leven al in luxe en voelen niet de ellende die het kapitalistische systeem verspreidt.

Natuurlijk gaat ook het neoliberale vierde kabinet van Mark Rutte naar Davos. Het is een jaarlijks feest voor de elite van de wereld en Rutte hoort daarbij. Ze zullen veel handen schudden en privé gesprekken voeren, maar wij weten donders goed dat dit een feestje voor de rijken is. De bazen van Mark Rutte gaan ook mee, dat zijn de bedrijven ING, IKEA, Heineken, Philips, Vopak en NN. Deze bedrijven willen geen oplossingen die de kern van het probleem aanpakt, hun eeuwige hebzucht naar winsten.

Vertegenwoordigers van de arbeidersklasse zul je niet zien bij het Wereld Economisch Forum. De oorzaak hiervoor is duidelijk, werkenden hebben geen enkele politieke en economische macht. Wie ook ontbreken op dit kapitalistenfeestje zijn de leiders van het wereld imperialisme. Joe Biden, Xi Jinping en ook Vladimir Putin zullen niet aanwezig zijn. Hierdoor is het WEF meer een praatclub voor de rijken en hun kapitalistenklasse, zonder dat de aanwezigheid van de grote imperialisten.

Al die elitaire figuren vliegen per privé jet naar Zwitserland. Doordat die 3000 personen allemaal privé vliegen stoten ze meer CO2 in de lucht dan 335.000 auto’s samen in één week uitstoten. Maar aan dat feit hebben de rijken geen gehoor. Het is een blijft hun feestje en daarom wijzen wij revolutionair socialisten het Wereld Economisch Forum af. Wij werkenden moeten afkeurend naar Davos kijken en geen enkele illusies hebben in de uitkomst van het WEF 2023.

Wij werkeden hebben de kracht om zelf de macht te grijpen. Wat ontbreekt is het bewustzijn dat we zelf aan een alternatief moeten werken. Daarom pleit Socialistisch Alternatief – ISA Nederland niet alleen voor een socialistisch Nederland, maar ook een socialistisch Europa en een socialistische wereld. Dit kan niet zomaar ontstaan. Hiervoor zijn arbeiderspartijen nodig die een meerderheid van werkenden achter zich kan krijgen. Wie zich hiervoor wil inzetten roepen we op om contact met ons op te nemen.

 

Print Friendly, PDF & Email
Scroll To Top