Home » Artikelen » Tweede conferentie van De Socialisten

Tweede conferentie van De Socialisten

Op 13 mei zullen De Socialisten hun tweede conferentie houden in Breda. Socialistisch Alternatief – ISA Nederland zal aanwezig zijn om deze nieuwe partij in opbouw te ondersteunen. Waarom doen wij dat? Wij zien dat de ”Socialistische” Partij van Lilian Marijnissen niet meer om te vormen is tot een socialistische arbeiderspartij. Van 1998 tot 2009 waren wij ook werkzaam binnen de SP. Na 2006 begon de partijleiding steeds meer richting een parlementaire partij op te schuiven, weg van haar activistisch imago. De SP sprak eigenlijk al sinds 1999 niet meer over het socialisme en we zien dit terug in de huidige partij. De kritiek van Socialistisch Alternatief (toen nog Offensief genoemd) werd steeds minder getolereerd. Net als het Communistisch Platform werden wij een ”partij in een partij” genoemd en buitengesloten.

De Socialisten zijn een nieuw project dat hoopt socialisten en andere linkse Nederlanders samen te brengen. Er is nood aan een socialistisch alternatief in Nederland nu gevestigd links totaal niet in staat is om politiek rechts uit te dagen. PvdA, GL en SP hebben samen maar 27 zetels, een resultaat van hun onvermogen om verder te kijken dan de bestaande kapitalistische machtsstructuren. Socialistisch Alternatief snapt dat De Socialisten nog jong zijn en dat we nog niet van een sterke socialistische partij kunnen spreken. Maar de oprichting van De Socialisten is een noodzaak omdat we niet op gevestigd links kunnen vertrouwen. Daarom zal Socialistisch Alternatief op 13 mei aanwezig zijn in het Belcrumhuis te Breda.

We roepen alle leden van De Socialisten op om aanwezig te zijn om samen te werken aan een socialistische arbeiderspartij in Nederland.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Scroll To Top