Home » Artikelen » Recensie: ISA zomerkamp

Recensie: ISA zomerkamp

Op 7 juli begon het zomerkamp van International Socialist Alternative op het Domein Heideven bij Peer in België. Het kamp werd georganiseerd door de Linkse Socialistische Partij (ISA België), Campagne ROSA en de Actief Linkse Studenten en Scholieren. Ongeveer 100 tot 140 revolutionair socialisten kwamen bij elkaar om te debatteren omtrent verschillende onderwerpen zoals oorlog, onderdrukking, klimaatcrisis, inflatie, LGBTQI-fobie en verder. Er waren ook ongeveer 20 internationale gasten vanuit Mexico, Israël-Palestina, Groot Brittannië en Ierland.

Kort verslag door Jorein Versteege

Elke dag werden drie maaltijden geserveerd die van hoge kwaliteit waren. Er was ook een bar waar drankjes voor democratische (lage) prijzen verkocht werden. Elke dag waren er commissies over verschillende onderwerpen. Over de oorlog in Oekraïne, strijd voor het recht op sport en beweging voor LGBTQI mensen, over de stakingen in Frankrijk en het opbouwen van een socialistisch klassenbewustzijn. Het ging natuurlijk niet 24 uur om politiek, tussen maaltijden en commissies was er tijd voor informele gesprekken en rust. We hadden te maken met tropische temperaturen van 30 graden Celsius. Uiteindelijk hadden we zondag even te maken met onweer en regen. Vanaf maandag liet ook de NAVO van zich horen door met F-16’s over het kamp te vliegen. Dit omdat we vlak voor de Kleine Brogel Air Base lagen.

Voor de kinderen had men speciale animatie gezorgd, waardoor ouders rustig konden participeren in de gesprekken en commissies. Ook de boeken van de webshop www.marxisme.be werden ten koop aangeboden om kennis te maken met marxistische klassiekers en nog veel meer werken uit het verleden, maar ook het heden. Een nieuw boek dat dit jaar verscheen is de autobiografie van Leon Trotsky genaamd: Mijn Leven. Socialistisch Alternatief kijkt tevreden naar het ISA zomerkamp en zal ook volgend jaar alle Nederlandse socialisten opnieuw uitnodigen, om met ons te debatteren over een socialistisch alternatief op het kapitalisme!

 

Print Friendly, PDF & Email
Scroll To Top