Home » Artikelen » Steun aan de studenten, voor democratische strijdcomités om het verzet te verbreiden

Steun aan de studenten, voor democratische strijdcomités om het verzet te verbreiden

De kapitalistische media doet enorm haar best om het politiegeweld tegen studenten en werkenden bij de Universiteit van Amsterdam neer te zetten als ’’noodzakelijk’’. Ook Femke Halsema beweert glashard dat het wrede optreden van de politie en ME nodig waren om Wet en Gezag te herstellen. Zo lijkt het alsof de studenten en werkenden van de UvA met het geweld tegen de politie begonnen. Dat het pro-Palestijnse kamp voor geweld en vernielingen staat, aldus de rechtse media van de Telegraaf tot PowNed en WNL.

Maar de werkelijkheid is anders. Wat niet tot nauwelijks vermeld wordt is de aanwezigheid van aanhangers van de Staat Israël, die een aanval uitvoerde op de barricades van de studenten. De groep met Israëlische vlaggen had als doel om geweld uit te lokken en dat is gelukt. Want door het gevecht greep de ME in en maakte met brut geweld een einde aan de bezetting van de Universiteit van Amsterdam. De aanhangers van de Staat Israël kregen hun zin, door te provoceren en geweld te gebruiken kon de politie ingrijpen met veel geweld.

Dit bewijst de lafheid van Femke Halsema, die ervoor koos om de politie in te zetten in plaats van naar de studenten te luisteren. Dit toont precies waarom de sociaaldemocratie en groenen niet links zijn en geen alternatief in de strijd tegen het imperialisme. Ook Frans Timmermans is een voorstander van de Staat Israël en vindt dat niemand daaraan mag twijfelen. Dit toont het volledige morele faillissement van de Partij van de Arbeid/GroenLinks!

Om een toekomstige provocatie van Israëlische aanhangers tegen te gaan, is het belangrijk dat studenten een georganiseerde Orde Dienst opstellen. Deze heeft dan de taak om protesten/bezettingen te verdedigen tegen aanvallen van rechtse groepen en de politie. Want ook de gewapende organen van de overheid zijn niet vies om te provoceren en dan met geweld een demonstratie te beëindigen. Een Orde Dienst kan voorkomen dat deelnemers aan een protest zich laten provoceren tot een gevecht.

Socialistisch Alternatief pleit voor solidariteit tussen studenten en werkenden. Daarom is het belangrijk om strijdcomités op te zetten en die te versterken. De protesten tegen het Israëlische staatsterrorisme moeten in het hele land opgevoerd worden!

Print Friendly, PDF & Email
Scroll To Top